Perfekt förrätt att bjuda på
POTATISTORTILLA MED LÖJROM OCH VÄSTERBOTTENSOST®
Fantastisk potatistortilla toppad med löjrom, gräddfil, rödlök och dill. Passar perfekt som förrätt eller som tilltugg!
INGREDIENSER
5 PORTIONER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
120 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN
500 G POTATIS
1 PURJOLÖK
1 MSK SMÖR
1 MSK OLIVOLJA
8 ÄGG
120 G RIVEN VÄSTERBOTTENOST
SALT & SVARTPEPPAR
1-2 DL GRÄDDFIL
LÖJROM
1 CITRON
HACKAD RÖDLÖK, GRÄSLÖK & DILL
GÖR SÅ HÄR
50 MIN
Potatistortilla med löjrom och Västerbottensost®
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär potatisen i skivor och råstek i stekpanna.
Lägg potatisen åt sidan.
Tärna löken och stek i smör i samma panna tills den fått fin färg.
Vispa äggen tillsammans med riven Västerbottensost och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop äggstanningen med potatisen och löken i en ugnstålig stekpanna.
Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i ca 20-25 min tills tortillan fått fin färg.
Dekorera med löjrom, gräddfil, hackad rödlök, gräslök och dill.
Riv över lite citronskal på toppen och servera!