Matcha mat & dryck
LAMMRACKS MED MULLBÄRSGLAZE OCH PARMESANPOTATISMOS TOPPADE MED SKOGENS GULD
Laga Anna Demirians lammracks.
INGREDIENSER
4 pers1 kg lammracks
500 g små kantareller
100 g färska mullbär
800 g mjölig potatis
2 dl finriven parmesan
50 g smör
1-2 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk rörsocker
1 gul lök
Salt
Peppar
2 kvistar rosmarin
Smör och olja till stekning
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 150 grader. Skala potatisen och skär den i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i kastrull. Häll rörsocker och mullbär i en liten kastrull och låt koka ca 10 minuter på låg värme under lock. Låt svalna och mixa slätt.
Under tiden saltar och pepprar du lammet. Bryn i olja och smör i en het stekpanna. Stek klart i ugn till 58 C innertemperatur, ca 15-20 minuter. Pensla på mullbärsglazen på köttet flera gånger under tillagningstiden. Lägg på aluminiumfolie efteråt för att hålla köttet varmt.
Pressa potatisen med potatispress till mos. Tillsätt smör och mjölk tills det blir mjuk konsistens. Häll i parmesanen, salta, peppra och rör om.
Stek kantarellerna med en liten klick smör och olja, häll i den tunt skivade löken och låt allt få lite färg. Häll i grädden och ta bort pannan när det har börjat tjockna.
Lägg upp potatisen på botten i en panna, häll över skogens guld (dvs kantarellerna). Dela racksen och lägg bredvid. Hacka rosmarin och strö över köttet. Garnera med rosmarinkvistar.
Vintips:
Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenère
Kock: Anna Demirian
Blogg: Kitchen of Anna