Recept - Jill Johnson
Crunchy Pecan Pie av Jill Johnson
8-10 bitar
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
3 dl råsocker
1 krm salt
½ tsk bourbon vanilla-pulver, eller 1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
200 g pekannötskärnor
Till servering
Fin vaniljglass av bästa kvalitet eller vispad gräddeSätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, salt och tärnat smör till en smidig deg. Tillsätt vattnet och arbeta in det i degen.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda cirka 10-12 minuter tills pajskalet fått lite färg. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver. Rör i det smälta smöret.
Fördela smeten i pajskalet och arrangera nötterna ovanpå. Grädda i cirka 20 minuter tills smeten stannat.
Servera ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.
Vintips!
Matcha med Jill Johnssons vin.
Fakta: Nashville Stories Prosecco Brut
Ursprung: Italien Prosecco D.O.C.
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Glera 100%
Alkoholhalt: 11% vol
Märkning: ekologisk
Art.nr: 75708-01
Pris: 115 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget
Crunchy Pecan Pie dryck Jill Johnson Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck Nashville Stories Prosecco Brut prosecco recept Spring Wine & Spirits