Jimmi Eriksson Årets Kock® 2016 inspirerar till nyårsmenyn och tipsar om hur du presenterar den.
Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.
Ingredienser
6 portioner
- 400 g laxloin, t ex salmalax
- ½ blomkålshuvud
- ½ dl plockad färsk dill
- 60 g löjrom
- rivet skal av 1 citron
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk saltrostade solroskärnor
Wasabikräm:
- 2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 2 tsk wasabipasta
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.
Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.
Jimmi Eriksson Årets Kock® 2016 inspirerar till nyårsmenyn och tipsar om hur du presenterar den.
Under kocken tipsar hittar du fler recept från Jimmi.
Arla Köket 4 2016/Årets Kock