LAX MED BLOMKÅL OCH LÖJROM AV JIMMI ERIKSSON

Jimmi Eriksson Årets Kock® 2016 inspirerar till nyårsmenyn och tipsar om hur du presenterar den.

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.

Ingredienser

6 portioner

  • 400 g laxloin, t ex salmalax
  • ½ blomkålshuvud
  • ½ dl plockad färsk dill
  • 60 g löjrom
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk saltrostade solroskärnor

Wasabikräm:

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.

Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.

Jimmi Eriksson Årets Kock® 2016 inspirerar till nyårsmenyn och tipsar om hur du presenterar den.

Under kocken tipsar hittar du fler recept från Jimmi.

 

Arla Köket 4 2016/Årets Kock