
Jimmi Eriksson Årets Kock® 2016 inspirerar till nyårsmenyn och tipsar om hur du presenterar den.
Lax med blomkål och löjrom
Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.
Ingredienser
6 portioner
- 400 g laxloin, t ex salmalax
- ½ blomkålshuvud
- ½ dl plockad färsk dill
- 60 g löjrom
- rivet skal av 1 citron
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk saltrostade solroskärnor
Wasabikräm:
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.
Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.
Jimmi Eriksson Årets Kock® 2016 inspirerar till nyårsmenyn och tipsar om hur du presenterar den.
Under kocken tipsar hittar du fler recept från Jimmi.
Arla Köket 4 2016/Årets Kock