VIT SPARRIS MED FORELLROM & MANDELHOLLANDAISE

Laga Sebastian Gibrands förstklassiga förrätt! Med ingredienser som vit sparris, ärtskott och ätbara blommor är detta en tallrik som ger sköna vårvibbar.

 

INGREDIENSER

Vit sparris (4 portioner)
12 st vita sparrisstjälkar
0,5 st citron, saft
2 msk smör  
Salt
Socker

Mandelhollandaise
275 g smör
25 g mandelolja
2 st äggulor
0,5 st citron, saft
1 msk vatten
1 krm salt
0,5 krm cayennepeppar

Topping
20 g marconamandlar
60 g forellrom
Ärtskott
Ätbara blommor

...

GÖR SÅ HÄR

Skala och krydda sparrisen med salt och socker. Lägg sparrisen i en vakuumpåse med smör och citronsaft. Baka i ångugn på 82 grader, ca 20 min. Om du inte har en ångugn kan du koka sparrisen i en kastrull med vatten, ca 10–15 minuter, och tillsätta smör och citron efteråt.

Smält smöret till såsen och håll temperaturen runt 50 grader. Vispa ihop äggulor och citronsaft i en kastrull tills blandningen tjocknat. Tillsätt det smälta smöret droppvis i början och sedan i en tunn stråle. Vispa i olivolja. Smaka av med salt och cayennepeppar.
 

Vid servering, toppa sparrisen med hollandaisesås. Fortsätt med mandel och forellrom och avsluta med skott och blommor.

Presenteras av: