Ett sprött pajskal med den mest fantastiska fyllningen av krämig Granarolo Mascarpone smaksatt med lemon
curd och pistagekräm. Toppa med små klickar av lemon curd, hackade pistagenötter och rivet citronskal. Sött,
fräscht, lent och knaprigt – allt i en och samma tugga!
Tillagning: 2 timmar
Ingredienser: 10 bitar
Pajskal
200 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl mandelmjöl
2 dl florsocker
1 äggula
Mascarponekräm
1 paket Granarolo
Mascarpone, 250 g
1 dl lemon curd
1 msk pistagekräm
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Topping
70 g pistagenötter
4 msk lemon curd
1 ekologisk citron
en kvist färsk rosmarin
Gör så här
Mixa snabbt ihop smör, vetemjöl, salt, mandelmjöl, florsocker och äggula till en pajdeg. Plasta in och låt vila i
kylen 30 minuter. Kavla sedan ut degen på mjölat bord.
Sätt ugnen på 180°C. Klä en pajform med löstagbar kant med degen, nagga botten. Tips: lägg på ett
bakplåtspapper och fyll pajskalet med torkade gula ärtor, det gör att pajdegen gräddas jämnt och inte jäser
upp.
Grädda pajskalet i cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
Rör ihop Granarolo Mascarpone, lemon curd och pistagekräm. Vispa grädde och florsocker tills grädden
tjocknat. Vänd ner lite av grädden i Mascarponekrämen och rör slät, vänd sedan i resten av grädden. Fyll det
avsvalnade pajskalet med Mascarponekrämen.
Toppa pajen med grovhackade pistagenötter, lemon curd, rivet skal av 1 citron och finhackad rosmarin.
Servera
direkt och njut!