Skaldjurscocktail med rostad tomatdressing av Christian Hellberg

Christian Hellberg

Skaldjurscocktail-med-Drostdy-Hof-Chenin-Blanc

Ingredienser

4 portioner

Dressing

3 tomater
½ grön chili, utan kärnor
½ kruka färsk koriander
2 msk pressad lime (1‐2 lime)
3 msk olivolja
Salt, peppar

Skaldjurscocktail

1 avokado, skalad
1 tsk citronjuice
1 msk olivolja
Salt
1 mogen mango, skalad
½ gurka, skalad
1 skiva vattenmelon
200 g skalade räkor

För dekoration
Tärnat bröd + smör eller färdiga krutonger
Färsk körvel

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 200 grader
  2. Dela och rosta tomaterna i ugn med chili och olivolja tills skalet börjar mörkna (10-15 minuter). Mixa till en grov kräm tillsammans med koriander och lime. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mosa avokadon tillsammans med citronjuicen och olivoljan, smaka av med salt. Skär mango, gurka och vattenmelon i tärningar. Blanda med räkorna. Lägg upp i cocktailglas med den mosade avokadon i botten. Slå dressingen över skaldjurscocktailen. Garnera med smörstekta krutonger och plockad körvel.