Christian Hellberg
Skaldjurscocktail med rostad tomatdressing av Christian Hellberg
Ingredienser
4 portioner
Dressing
3 tomater
½ grön chili, utan kärnor
½ kruka färsk koriander
2 msk pressad lime (1‐2 lime)
3 msk olivolja
Salt, peppar
Skaldjurscocktail
1 avokado, skalad
1 tsk citronjuice
1 msk olivolja
Salt
1 mogen mango, skalad
½ gurka, skalad
1 skiva vattenmelon
200 g skalade räkor
För dekoration
Tärnat bröd + smör eller färdiga krutonger
Färsk körvel
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela och rosta tomaterna i ugn med chili och olivolja tills skalet börjar mörkna (10-15 minuter). Mixa till en grov kräm tillsammans med koriander och lime. Smaka av med salt och peppar.
- Mosa avokadon tillsammans med citronjuicen och olivoljan, smaka av med salt. Skär mango, gurka och vattenmelon i tärningar. Blanda med räkorna. Lägg upp i cocktailglas med den mosade avokadon i botten. Slå dressingen över skaldjurscocktailen. Garnera med smörstekta krutonger och plockad körvel.