Festmat
Skagenröra – en riktig klassiker
En perfekt skagen som passar perfekt att servera på fest, middag, mingel och på picknick.
1 röd lök. 4 msk purjolök. 1 tsk tabasco. 1 knippe färsk dill.
1 ask crabflakes. 300 g handskalade räkor. 6 msk majonnäs. 1 st citron.
3 krm salt. 2 krm svartpeppar. 50 g löjrom. 2 msk smör. Valfritt bröd.
Gör så här: Finhacka löken och dill samt crabflakes och balnda med citronsaft från citronen. I med kryddor, majonnäs och rom. Rör om och smaka av. Tillsätt salt och peppar om det krävs. Hetta upp en panna, i med smör och bröd. Stek på båda sidorna. Skala räkor och klicka på skagen och toppa med räkor, rom, dill och citron.
Rekommenderad dryck: Nils Oscar
Smaklig spis!
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
redaktionen@mygatemagazine.se
Följ Majs här för fler recept, inspiration och recensioner.