Recept
Rostad gulbeta, polkabeta och savojkål med rört dill- och citronsmör
Betorna blir söta och nästan lite karamelliserade av rostningen, tillsammans med rostad savojkål och dillsmör blir det en underbar rätt. Receptet är för 4 personer.
Recept: Siri Barje
INGREDIENSER
4 stycken gulbetor4 stycken polkabetor½ halvt litet huvud savojkål2 msk oljaSalt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Skrubba betorna rena och skär bort ändarna. Dela dem sedan i två delar över mitten. Häll olja i botten på en form. Ställ betorna i formen, salta och rosta i ugnen i ungefär 20 minuter eller tills de är mjuka.
Dela savojkålen i mindre bitar och lägg dem i formen med betorna och baka ytterligare 10 minuter.
Rört dill och citronsmör:
INGREDIENSER
4 msk smör1 citron½ kruka dillSalt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Låt smöret bli rumsvarmt. Riv skalet från citronen i smöret, dela den sedan och pressa i saften från ena halvan. Hacka dillen.
Blanda dillen med smör och smaka av med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt.
Servera betorna med smöret, resterande citronhalva samt lite extra dill.
Recept: Siri Barje/Säsongens bästa
Gulbeta Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck Polkabeta recept Säsongens bästa Siri Barje