Skagenröra – en riktig klassiker

En perfekt skagen som passar perfekt att servera på fest, middag, mingel och på picknick.

1 röd lök. 4 msk purjolök. 1 tsk tabasco.  1 knippe färsk dill.                         

1 ask crabflakes.  300 g handskalade räkor. 6 msk majonnäs.   1 st citron.    

3 krm salt. 2 krm svartpeppar.  50 g löjrom. 2 msk smör.  Valfritt bröd.

Gör så här: Finhacka löken och dill samt crabflakes och balnda med citronsaft från citronen. I med kryddor, majonnäs och rom. Rör om och smaka av. Tillsätt salt och peppar om det krävs. Hetta upp en panna, i med smör och bröd. Stek på båda sidorna. Skala räkor och klicka på skagen och toppa med räkor, rom, dill och citron.

Rekommenderad dryck: Nils Oscar

Smaklig spis!

Majs Keller

Matinspiratör Mygate Magazine

redaktionen@mygatemagazine.se

Följ Majs här för fler recept, inspiration och recensioner.