Kocken tipsar - Tina Nordström
Ryggbiff med brysselkål, mandel och citrongräs av Tina Nordström
Dela 800 g ryggbiff i fyra biffar. Hetta upp en stekpanna på spisen. Lägg biffarna tätt ihop och stek dem med fettkappan nedåt tills fettet smälter.
Tillsätt 2 msk neutral rapsolja, 2 msk smör och 2 krossade vitlöksklyftor.
Låt nu biffarna bli gyllenbruna på båda sidor medan de öses med fettet.
Ta upp, lägg biffarna på en plåt och stek vidare i ugnen (innertemperatur: 52–54 grader).
Ta ut och låt vila i 10 minuter.
Dela 300 g brysselkål i halvor, hacka 1 vitlöksklyfta, 1 dl rostad mandel och 1 citrongräs.
Bryn i samma panna som biffarna.
Salta och peppra och stänk över 2 tsk vinäger.
Skär biffarna i ganska tunna skivor, fördela på fyra tallrikar och servera brysselkålen till.
Tina är just nu aktuell med kokboken Gott käk utan krångel.
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott. I sin senaste kokbok God mat utan krångel bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar.
I kokboken Gott käk utan krångel bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar. Smakkombinationerna är spännande och ibland oväntade, och matglädjen, humorn och lusten att testa nytt genomsyrar den här kokboken på samma sätt som hennes tidigare. Här finns såklart mycket grönt, men också kött, fisk och fågel och en och annan efterrätt när man är sugen på det. God mat utan krångel, helt enkelt.