
Årets rätt är ju en form av bowl så varför inte anamma det och bryta gamla påskbuffer och erbjuda en påsk bowls buffé istället?




Vintips: Champagne
Vi matchade med Moët & Chandon, Veuve Clicqout och Champagne Ruinart Blanc.
Du behöver för 4 personer.
Till laxen.
Ca 500 g rå lax (Korshags)
1 stor rödbeta
1 dl socker
2 msk salt
Tillbehör.
1 paket rispapper
2 advocado
2 gurkor
1 chili
1 paket hjärtsallad
1 citron
1 msk sriracha
1 burk inlagd ingefära
Jasminris
1 burk kalix löjrom (qualitycaviar)
2 rödlökar
1 L 1/2/3 lag.
Gör så här.
Rödbetsgravade Laxen.
Skölj laxbiten i riktigt kallt vatten i ungefär 1 minut (detta gör att fibrerna i köttet sluter sig och gravningen stannar ytligt).
Blanda socker, salt ordentligt i en bunke sen river du i 1 rödbeta i gravmassan. Täck laxen och låt stå antingen 3 h i rumstemperatur eller över natten i kylen.
Skölj noggrant och skiva i tunna skivor. Om man inte gillar den råa konsistensen kan man enkelt använda en gasbrännare och ”bränna” laxen så den blir lite sotad.
Tillbehör jag använt.
Friterat rispapper – Fritera rispapper i vanlig matolja och salta direkt eftet fritering.
Skivad advocado – En så god och härlig frukt som passar så bra i bowls.
Sriracha majonäs – Blanda enkelt majonäs med sriracha, salt & peppar samt lite citronjuice. En grym sås till laxen.
Picklad chiligurka – Gör en klassisk pressgurka fast tillsätt 1 fin hackad chili.
Picklad rödlök – Klassiskt buffé tillbehör många uppskattar.
Inlagd ingefära – Även kallad ”Sushi ingefära”, nyttigt för kroppen och en otrolig smakhöjare för många smaker!
Jasminris – Koka enligt förpackning.
Syrlig hjärtsallad – Strimla hjärtsalladen och blanda med olivolja, salt, peppar och citronjuice.
Kalix löjrom – Som en otrolig lyxtopping gör löjromen detta till en succé!
Glad påsk önskar jag er! Våga prova nytt.
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
instagram: @foodbypontus


Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.