RÅBIFF PÅ FRASIGT SURDEGSBRÖD AV Edin Dzemat

Råbiff är lättlagat, lyxigt och grymt gott! Här bjuder Edin Dzemat på sitt vassa recept, där råbiffen serveras på surdegsbröd med bakad äggula, dillolja, chips och cornichoner.

INGREDIENSER

4 portioner
1 st surdegsbröd
400 g nötinnanlår, malt
6 st äggulor
100 g dill
4 dl olja
4 st små potatisar
20 gram cornichoner
1 st citron
Vattenkrasse 

GÖR SÅ HÄR

Skiva 4 st 1 cm tjocka brödskivor och stek dem frasiga. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 timmar. Låt dem svalna och skala. Om du inte vill ha bakad äggula går det utmärkt att servera äggulan rå. Mixa dillen tillsammans med olja och sila av.

Vispa 2 st äggulor luftiga och tillsätt dilloljan i långsamt tempo. Smaka av med citron salt och svartpeppar. Skiva potatisen i tunna skivor och fritera dem i 120 grader tills de blir gyllenbruna. Salta. Lägg upp råbiffen och cornichonerna på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, äggula, chips och vattenkrasse.

Presenteras av: