Matcha mat & dryck
PATANEGRALINDAD, SALVIAKRYDDAD GRISRYGG, PASTA OCH SÅS MED TOMAT OCH PHILADELPHIAOST
INGREDIENSER
4 pers
800 g grisrygg (benfri kotlettrad)
8 skivor patanegraskinka
5 blad färsk salvia
3 msk smör
500 g färsk pasta
1 ask Philadelphiaost
2 msk grädde
2 msk soltorkad tomat, grovhackad
Salt, peppar
Ruccolasallad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 150 C.
Putsa grisryggen fri från senor. Linda in den i patanegraskina och bryn den i stekpanna med smör och salvia. Placera sedan köttet i en smord, eldfast form och sätt in i ugnen i ca 20 min. Kolla med steknål om saften är genomskinlig, tag ut ur ugnen och låt köttet vila. Skär sedan i skivor. Smält Philadelphiaosten i en kastrull, tillsätt grädden och soltorkad, hackad tomat och rör om. Koka pastan ”al dente” i saltat vatten. Lägg upp skinkan, pastan och servera med ostsåsen och ruccola.
Vintips: