PATANEGRALINDAD, SALVIAKRYDDAD GRISRYGG, PASTA OCH SÅS MED TOMAT OCH PHILADELPHIAOST

INGREDIENSER

4 pers

800 g grisrygg (benfri kotlettrad)

8 skivor patanegraskinka

5 blad färsk salvia

3 msk smör

500 g färsk pasta

1 ask Philadelphiaost

2 msk grädde

2 msk soltorkad tomat, grovhackad

Salt, peppar

Ruccolasallad

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 150 C.

Putsa grisryggen fri från senor. Linda in den i patanegraskina och bryn den i stekpanna med smör och salvia. Placera sedan köttet i en smord, eldfast form och sätt in i ugnen i ca 20 min. Kolla med steknål om saften är genomskinlig, tag ut ur ugnen och låt köttet vila. Skär sedan i skivor. Smält Philadelphiaosten i en kastrull, tillsätt grädden och soltorkad, hackad tomat och rör om. Koka pastan ”al dente” i saltat vatten. Lägg upp skinkan, pastan och servera med ostsåsen och ruccola.

Vintips:

El Coto Crianza