Kocken tipsar - Frida Ronge
OKONOMIYAKI MED SVAMP & SALLADSLÖK AV FRIDA RONGE
Letar du efter recept till utflykten? Testa Frida Ronges läckra okonomiyaki! Det är en kålpannkaka som är väldigt populär som street food-rätt i Japan.
Inget går upp emot att laga en ordentlig rätt ute i naturen. Okonomiyaki kan verka komplicerat, men enligt Frida är det enkelt att anpassa receptet för utflykt. Allt du behöver göra är att blanda smeten i förväg, hälla upp i en termos och stuva ner den i ryggsäcken.
INGREDIENSER
(4 portioner)
6–8 st ägg
2 dl mjölk eller växtbaserad mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Nymald svartpeppar
Evt. 1 msk dashipulver (japansk fiskbuljong)
200–300 g vitkål, finstrimlad
ca 300 g svamp, gärna ostronskivling
Smör eller rapsolja
Topping
2 st noriark, klippta i strimlor
4–6 msk tonkatsusås
6 st salladslökar, finskivade
4 msk majonnäs
2 msk sesamfrön, rostade
Stekt svamp
Skalade räkor
Evt. bonitoflingor
GÖR SÅ HÄR
Vispa ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt mjöl, bakpulver och kryddor. Fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt kålen och rör runt tills kålen blir mjuk.
Stek svampen gyllenbrun i smör eller olja. Lägg svampen åt sidan.
Häll i lite olja i stekpannan. Tillsätt ca 2 dl kålsmet. Stek kålpannkakan gyllenbrun på ena sidan. Lägg på stekt svamp, men spara lite till topping. Tryck till svampen med stekspaden så att den fastnar i kålpannkakan. Vänd försiktigt. Stek pannkakan gyllenbrun på andra sidan.
Lägg kålpannkakan på en tallrik. Toppa med räkor, majonnäs, tonkatsusås, salladslök och stekt svamp. Avsluta med rostade sesamfrön och bonitoflingor.
Presenteras av: