Pontus Karén Mat & Dryck
Nyttiga zucchini chips
Super enkelt att göra dina egna kvälls chips eller varför inte till festen?
Du behöver för en “liten” skål chips. 1 zucchini. Salt & peppar.
Gör så här.
Skiva zucchinin på mandolin i ca 2 mm skivor. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och salta.
Vänta ca 10 min och “dutta” med papper så du blir av med vätskan som sipprat upp.
Krydda med valfri krydda så som vitlökspulver, svartpeppar, timjan, oregano m.m
Sätt ugnen på 100’C och kör plåten i omgångar om 45 min.
För varje 45 min som går vänder du på chipsen. Det brukar ta ca 2 h för att få dom helt knapriga.
Servera med grekisk yoghurt (Konstantinés) med lite olivolja och svartpeppar på.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.