Pontus Karén Mat & Dryck
Citrusvåffla med forellrom
Lyxbrunch!
Citrusvåffla med forellrom komponerat Pontus Karén. Receptet är framtaget i samarbete med brunchsthlmn.se
Antal: ca 4 våfflor
Ingredienser – Våffelsmet:
1 dl mjölk
0.5 dl kallt vatten
4 st (normal stora isbitar)
Cest från 0.5 citron
2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 hela ägg
Ca 3.5 dl vetemjöl
30 g smält smör.
Ingredienser – Topping:
0.5 fin hackad rödlök
Ca 100 g forell rom
Cest från 1 citron
Cremé freiché
Dill
TILLAGNING
Citrusvåfflor
1. Blanda ihop allt förutom vetemjölet. Blanda ordentligt tills isen smällt och vätskan blivit riktigt kall (detta gör våfflorna extra frasiga).
2. Skikta i mjölet under omrörning tills du fått en ganska tjockflytande smet utan klumpar (ibland kan det behövas mer eller mindre mjöl men smeten ska ungefär vara dubbelt så tjock som en vanlig pannkakssmet).
3. Redo att gräddas i våffeljärnet.
Topping / Plating
1. Grädda våfflorna och skär ut “hjärtan” och servera i form av shareing.
2. En liten sked cremé freiche (detta är mycket lätt att göra om du har en skål med lite varmt vatten som du doppar skeden i)
3. Lite forellrom, rödlök, cest från citron samt en liten dill kvist
Receptet presenteras i samarbete med brunchsthlm.se
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.