Moules marinière

En fantastisk rätt som går hem hos väldigt många och är enkel att göra!

Du behöver för 4 pers.

2 nät blå musslor.

1 Silverlök.

1 Röd chili.

Färsk persilja.

1 dl vitt vin.

50 g smör.

3 dl grädde.

Salt & Peppar.

Gör så här:

Finhacka silverlöken och chilin. Bryn i smör tills det fått färg och slå på musslorna och ”stek” i ca 2 minuter. Salta och peppra. Slå på vinet och grädden sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig. Häll över vätskan i en mindre kastrull och reducera tills såsen börjat tjockna. Häll såsen på musslorna eller servera den separat. Garnera musslorna med fin hackad persilja.

Tips på tillbehör: Pommes frites. Aioli. Grillat surdegs bröd. Färsk potatis. Råkost sallad.

Fred, Kärlek & Fernet

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Pontus finns på instagram @foodbypontus

Foto av @fotograf.emilieandersson