Pontus Karén Mat & Dryck
Moules marinière
En fantastisk rätt som går hem hos väldigt många och är enkel att göra!
Du behöver för 4 pers.
2 nät blå musslor.
1 Silverlök.
1 Röd chili.
Färsk persilja.
1 dl vitt vin.
50 g smör.
3 dl grädde.
Salt & Peppar.
Gör så här:
Finhacka silverlöken och chilin. Bryn i smör tills det fått färg och slå på musslorna och “stek” i ca 2 minuter. Salta och peppra. Slå på vinet och grädden sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig. Häll över vätskan i en mindre kastrull och reducera tills såsen börjat tjockna. Häll såsen på musslorna eller servera den separat. Garnera musslorna med fin hackad persilja.
Tips på tillbehör: Pommes frites. Aioli. Grillat surdegs bröd. Färsk potatis. Råkost sallad.
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Pontus finns på instagram @foodbypontus
Foto av @fotograf.emilieandersson