Minipizzor

959f53d6-79b5-400d-b3f6-093ad1949583

Ljuvliga minipizzor med grönsaker. Så små att man kan ta två!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten 37°
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl med fullkorn

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 3 dl Arla Köket® riven ost pizza
  • ½ dl blad av basilika
  • ½ dl rostade pinjekärnor
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa 30 min och förbered under tiden fyllningen. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva lökarna tunt. Skiva tomaterna och zucchinin. Häll av kronärtskockorna. Arbeta degen smidig och dela den i 10 bitar. Kavla ut till tunna, runda plattor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred kvarg på degplattorna. Lägg på lök, tomater, zucchini, kronärtskockor och ost Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Strö över basilika, pinjekärnor och svartpeppar. Servera pizzorna varma eller ljumma.