Kocken tipsar - Tina Nordström
Melon- och avokadosallad med limedressing av Tina Nordström
Melon- och avokadosallad med limedressing
Riv skalet fint på 2 limefrukter direkt ner i en liten skål.
Dela dem sedan och pressa ner juicen i skålen.
Tillsätt 2 krm salt, 10 droppar grön tabasco och ¾ dl olivolja och
rör ihop till en dressing.
Skala 1 cantaloupmelon, dela melonen och gröp ur kärnhuset.
Dela, kärna ur och skala 2 avokador. Skär melon och avokado i lite slarviga klyftor och
lägg upp på ett fat.
Klipp över så mycket du vill från 1 kruka koriander och häll till sist
över limedressingen.
Tina är just nu aktuell med kokboken Gott käk utan krångel.
Med få ingredienser och en bra bas i skafferiet kan du med Tinas hjälp snabbt få till en härlig måltid utan att lägga en massa timmar framför spisen. Tinas devis är att det ska vara roligt att laga mat och det får gärna vara lätt – och självklart ska det vara gott. I sin senaste kokbok God mat utan krångel bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar.
I kokboken Gott käk utan krångel bjussar hon som alltid på värdefulla tips förutom de många fantastiska recepten, samtidigt som hon är ett stort stöd i köket för oss alla, oavsett om vi är nybörjare eller mästerkockar. Smakkombinationerna är spännande och ibland oväntade, och matglädjen, humorn och lusten att testa nytt genomsyrar den här kokboken på samma sätt som hennes tidigare. Här finns såklart mycket grönt, men också kött, fisk och fågel och en och annan efterrätt när man är sugen på det. God mat utan krångel, helt enkelt.