
Kocken tipsar - Jimmi Eriksson, Årets kock 2016
BIFF RYDBERG MED SENAPSKRÄM AV JIMMI ERIKSSON, ÅRETS KOCK 2016

Biff Rydberg är en riktig klassiker som Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, har som sin favoriträtt. Det är en lyxig variant av pytt-i-panna med oxfilé, stekt lök och tärnad potatis som toppas med äggula och persilja. För att göra rätten ännu lyxigare serveras den här tillsammans med en smarrig senapskräm.
INGREDIENSER
Biff Rydberg (4 portioner)
800 g oxfilé, tärnad i kuber om 2×2 cm
800 g potatis, tärnad
2 gula lökar, hackade
4 äggulor
Bladpersilja, hackad
Salt och peppar
Smör till stekning
Senapskräm (4 portioner)
2 msk senapspulver
2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 msk dijonsenap
2 msk riven pepparrot
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Lägg potatisen i blöt, för att få bort stärkelsen.
Börja sedan med senapskrämen. Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser. Vispa lite till och smaka av med salt och peppar.
Stek potatisen i rikligt med smör tills den får en gyllene färg. Krydda med salt.
Stek löken på medelvärme tills den blir mjuk. Krydda med salt.
Stek köttet i en het panna i någon minut, så att det får en fin färg. Salta och peppra.
Lägg upp kött, lök och potatis på en tallrik. Toppa med rå äggula, strimlad persilja och senapskräm.
SÅ STYCKAR DU OXFILÉ
I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson hur du putsar, styckar och skär ner oxfilé i tärningar till Biff Rydberg.