Kocken tipsar - Frida Ronge
MAXAD HAVREGRYNSGRÖT AV FRIDA RONGE
Frukost i naturen är en storfavorit hos kocken Frida Ronge. Då lagar hon gärna sin havregrynsgröt med extra allt!
Ute bland ljung och lingonris slår Frida Ronge sig gärna ner och lagar gröt. Det här receptet är hämtat ur hennes kokbok Food retreat, och ger den enkla havregrynsgröten ett lyft i form av bland annat solrosfrön och granola. En energirik frukost som ger ork i flera timmar, vilket passar perfekt för aktiviteter som vandring i skogen.
INGREDIENSER
Havregrynsgröt
(2 portioner)
2 dl havregryn
1 msk solrosfrön
2 dl havremjölk
ca 1 ½ dl vatten
1 dl frysta blåbär
Topping
1 banan, mosad
1 msk nötsmör
2 msk granola, rostade nötter eller frön
2 msk färska blåbär
GÖR SÅ HÄR
Koka ihop havregryn, solroskärnor, havremjölk och vatten till en gröt, tillsätt blåbär.
Toppa gröten med mosad banan, nötsmör, granola och färska blåbär. Servera gärna med hav