Kocken tipsar - Mattias Larsson
Lönneberga CLT med currycrème komponerat Mattias ”Fredagskocken” Larsson
En klassisk BLT fast nu som CLT med extra mycket god kyckling, alltså chickenbacon, lettuce, tomato. Du gör´den enkelt med vårt grillade kycklingpålägg och smakrika kycklingbacon. Servera med en currycrème, krispiga grönsaker och smörstekt bröd.
4 portioner Tillagningstid: 20 minuter
2 paket Lönneberga Kyckling grillad, pålägg (á 120 g)
2 paket Lönneberga Kycklingbacon (á 100 g)
12 skivor toastbröd
4 blad romansallad
2 tomater
Currycrème300 g majonnäs
2 msk bostongurka
1 msk gul curry
Såhär gör du
Currycrème: blanda samman ingredienserna.
Kyckling: dela baconskivorna i två och knaperstek, ta fram ditt grillade kycklingpålägg.
Grönsaker: skiva tomaterna och rosta brödet.
Servera: bre currycrème på samtliga brödskivor. Fördela sallad, tomat, Lönneberga Kyckling grillad och
Lönneberga Kycklingbacon på åtta av brödskivorna. Därefter bygger du fyra höga mackor genom att lägga en macka på den andra, så du har en brödskiva i botten och en i mitten. Lägg sedan på den sista brödskivan med currycrèmen nedåt. Tryck till mackorna lite lätt, stick igenom två grillpinnar i varsin kant så att de håller ihop och dela snett över.