Matcha mat & dryck
LAMM BARBECUE – ”RAS EL HANOUT” – haricahgrönsaker, spenatfetaostcreme och bakad potatis
INGREDIENSER
4 personer – varmrätt
4 st lammrostbiff
2 msk ras el hanout (marockansk kryddblandning som bl a finns under varumärket Santa Maria)
4 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl olivolja
1 msk haricha (harissa)
1,5 dl majonnäs
2 msk creme fraiche
100 g morötter
150 g haricots vert
100 g rotselleri
100 g gulbeta
75 g färsk spenat
75 g färskost
75 g fetaost
3 bakpotatisar -skivade
GÖR SÅ HÄR
Skala och finhacka vitlöken och riv skalet på citronen. Gnid sedan in rostbiffen med vitlöken, citronskal, ras en hanout, litet olivolja, salt och peppar. Låt sedan vila.
Skala och skär morötter, rotselleri och gulbeta i strimlor, som sedan kokas i saltat vatten. Koka också haricots verts i saltat vatten. Kyl ner grönsakerna så snart de blivit mjuka men behåller viss krispighet. Smaksätt med haricha.
Blanda haricha, majonnäs, creme fraiche, salt och peppar. Mixa därefter spenaten med färskost och fetaost och smaka av med salt och peppar. Skiva bakpotatisen, gnid in skivorna med olivolja, salt och peppar.
Grilla lammrostbiffen så den blir rosa inuti, grilla potatisen så den blir mjuk. Servera skivor av rostbiffen med grillad potatis, fetaostcremen och de strimlade grönsakerna som smaksatts med haricha.
Vintips! Matcha med APOTHIC CAB CABERNET Sauvignon, 2019
ARTIKELNR SYSTEMBOLAGET : 7177101