Kocken tipsar - Erik Vidgård
KYCKLING TONKATSU AV Erik Videgård

Testa att laga ett recept av fusionkocken Erik Videgård! Kyckling tonkatsu kommer säkerligen att bli en hit bland middagsgästerna. Det kan enklast beskrivas som en japansk variant på wienerschnitzel.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Kyckling Tonkatsu
8 kycklinglårfiléer
Vetemjöl
Ägg
Panko (japanskt ströbröd)
Salt
Peppar
Olja, till fritering
Tonkatsusås
60 g chilisås
20 g mirin
20 g ljus soja
20 g Worcestershiresås
20 g risvinäger
20 g fransk senap
8 g socker
10 g äpplemos
1 vitlöksklyfta, finhackad
GÖR SÅ HÄR
Lägg kycklingen i en tjockare plastpåse (spritspåse eller vakuumpåse) och banka ut
filéerna tills de är tunna och jämna. Vänd kycklingen i vetemjöl smaksatt med salt
och peppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.
Fritera i två omgångar. Först i 150 grader i 5 minuter, sedan i 190 grader tills ytan
blivit gyllenbrun.
Blanda ingredienserna till såsen och värm upp tills sockret precis har löst sig. Mixa
med stavmixer.
Servera kycklingen med tonkatsusås, ris och finstrimlad rödkål.