Klassisk skagenröra med löjrom
Recept på klassisk skagenröra komponerad Stjärnkocken Nils Molinder.
Klassisk skagenröra
800 gr räkor frysta stora
3 dl majonnäs
2 msk chilisås röd Heintz
2–3 droppar tabasco
1 kn dill finskuren
Peppar
Gör så här
- Skala räkorna noga.
- Blanda majonnäs, chilisås och Tabasco till en sås, smaka av med lite peppar.
- Lägg de skalade räkorna i en bunke och tillsätt skagenmojs i räkorna till önskad konsistens. Ha i rikligt med hackad dill.
- Ett tips är att ha i lite färskriven pepparrot innan servering på smörstekt bröd och toppad med en rejäl klick löjrom.
Recept och tillhörande bild är tagna ur boken Fisk av Nils Molinder.
Fler recept på Nils Molinders Anjovismarinerad sejrygg med brynt smör och gubbröra hittar du HÄR.