Kocken tipsar - Filip Fastén
KALVSCHNITZEL MED SVARTKÅL OCH BRYNT SMÖR
Att rosta mjölet till paneringen ger ny smak åt schnitzeln. Servera svartkål med syra från citron och nötigt, brynt smör till. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Ingredienser:
4 portioner
Kalvschnitzel:
- 600 g skivat kalvinnanlår
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 3 msk Arla® Svenskt Smör
Svartkål:
- 200 g svartkål
- 1 msk Arla® Svenskt Smör
- ½ tsk salt
- 1 tsk pressad citron
Brynt smör:
- 150 g Arla® Svenskt Smör
- 4 sardellfiléer
- ½ dl kapris
- rivet skal av ½ citron
Gör så här:
Kalvschnitzel: Rosta mjölet i en varm, torr stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg. Dubbelpanera köttet genom att först vända dem i mjöl, uppvispat ägg och avslutningsvis i mjöl en gång till. Stek dem på medelhög värme i smör. Svartkål: Rensa kålen. Stek den i smör, salta och pressa citron över kålen. Brynt smör: Bryn hälften av smöret, låt kallna. Vispa ihop det brynta smöret med resten av smöret. Hacka ansjovis och kapris. Blanda ner det i smöret och smaksätt med rivet citronskal. Servera schnitzeln med svartkål, brynt smör och ev kokt pressad mandelpotatis och citronklyftor.