Matcha mat & dryck
ISBERGSRULLAR MED NUDLAR, RÄKOR, MANGO, GRÖNSAKSCRUDITÉER & SOYADRESSING
INGREDIENSER
Nudlar
600 g glasnudlar eller sobanudlar
1 msk matolja
Grönsaker
2 morötter, skalade
¼ kinakål
4 st vårlökar
1 litet knippe koriander el thai-basilika
1 mogen mango
2 msk svarta sesamfrön, rostade
Garnityr
400 g skalade räkor
Dressing1 dl mörk soya
2 msk råsocker
2 msk risvinäger eller ljus vinäger
2 klyftor vitlök, skalad & riven
1 bit ingefära, skalad & riven
1 msk limesaft
GÖR SÅ HÄR
Nudlar
Koka nudlarna enligt förpackningen. Kyl ned och vänd upp med oljan.
Grönsaker
Hyvla morötterna & rättikan på mandolin eller med osthyvel. Strimla kinakålen. Grovhacka koriander. Plocka basilikan i blad. Skala & skär mangon grovt.Ta bort roten på salladen och separera försiktigt bladen så de behåller sin skålform. Lägg sedan bladen i isvatten så de blir krispiga.
Dressing
Rör socker & vinäger så att det löser sig. Blanda med övriga ingredienser.
Avslutning
Marinera nudlar & grönsaker i litet av dressingen. Lägg blandningen i salladskålarna. Toppa med räkor & örterna. Avsluta med att slå över litet av dressingen.
Kock: Viktor Westerlind
Vintips: MAS MELLOT EKO