ISBERGSRULLAR MED NUDLAR, RÄKOR, MANGO, GRÖNSAKSCRUDITÉER & SOYADRESSING

INGREDIENSER

Nudlar

600 g glasnudlar eller sobanudlar

1 msk matolja

Grönsaker

2 morötter, skalade

¼ kinakål

4 st vårlökar

1 litet knippe koriander el thai-basilika

1 mogen mango

2 msk svarta sesamfrön, rostade

Garnityr

400 g skalade räkor

Dressing1 dl mörk soya

2 msk råsocker

2 msk risvinäger eller ljus vinäger

2 klyftor vitlök, skalad & riven

1 bit ingefära, skalad & riven

1 msk limesaft

GÖR SÅ HÄR

Nudlar

Koka nudlarna enligt förpackningen. Kyl ned och vänd upp med oljan.

Grönsaker

Hyvla morötterna & rättikan på mandolin eller med osthyvel. Strimla kinakålen. Grovhacka koriander. Plocka basilikan i blad. Skala & skär mangon grovt.Ta bort roten på salladen och separera försiktigt bladen så de behåller sin skålform. Lägg sedan bladen i isvatten så de blir krispiga.

Dressing

Rör socker & vinäger så att det löser sig. Blanda med övriga ingredienser.

Avslutning

Marinera nudlar & grönsaker i litet av dressingen. Lägg blandningen i salladskålarna. Toppa med räkor & örterna. Avsluta med att slå över litet av dressingen.

Kock: Viktor Westerlind

Vintips: MAS MELLOT EKO