Pontus Karén Mat & Dryck
Chilipasta med färsk salvia och chorizo av Pontus Karén
Du behöver för 2 port.
1 chili.
Färsk salvia.
Valfri pasta.
3 dl grädde
1 gullök.
1 vitlöksklyfta.
2 chorizokorvar.
Salt och Svartpeppar
Gör så här.
Koka pastan enligt förp men ta av 2 minuter före “färdig” tid. Häll av vattnet. Hacka löken, vitlöken och chorizon. Stek på högvärme tills de har fått färg. Slå på grädden och krydda av med salt och peppar, koka tills såsen börjat bli krämig. Strimla chilin. Vänd i pastan och den strimlade chilin i såsen. Låt koka i ca 1 minut så pastan blir färdig. Upp med det i en tallrik och garnera med färsk salvia.
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Foto av @fotograf.emilieandersson