Mattias Larsson
Pintxos med mangalicaskinka och kronärtskocksmajonnäs
Till fördrinken.
Ingredienser
8 skivor mangalicaskinka
(eller annan lufttorkad skinka)
1/4 baguette
olivolja
Kronärtskocksmajonnäs
120 g kronärtskocksbottnar,
kokta
1 äggula
2 tsk citronsaft
1/2 dl olivolja
1/4 dl olja med neutral smak
salt
Gör så här:
Tärna kronärtskocksbottnarna och lägg ner dem i en matberedare tillsammans
med äggula och citronsaft. Starta mixern och tillsätt sedan
sakta oljan. Mixa till en slät crème och smaka av med salt. Värm en
stekpanna till medelvärme. Skiva 8 skivor av baguetten och stek dem
sedan i rikligt med olivolja till en frasig yta. Klicka på kronärtskocksmajonnäsen
och lägg på skinkan.
DRYCKESREKOMMENDATION: Bollinger Special Cuvée. Umamismaken från skinkan och till viss del från kronärtskocksmajonäsen gör champagnen något mjukare, rundare och fylligare.