Bjud på Srirachalax
Asiatisk Srirachalax med sesamglaserad potatis & srirachamajo
Ingredienser, 4 portioner
600 g laxfilé (behåll skinnet på fisken)
2 msk Santa Maria Sriracha-krydda
Sesamglaserade potatisar:
800 g små potatisar
1 msk rapsolja
salt
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk ljus soja
1 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
1-2 salladslökar
Srirachamajo:
2 dl majonnäs
1 msk Santa Maria Sriracha-krydda
Garnering:
Färsk koriander
Krydda laxen med Sriracha-krydda. Lägg på grillen med köttsidan nedåt. Vänd
sedan och grilla skinnsidan lika länge. Flytta därefter laxen till indirekt värme
och tillaga tills den är klar, gärna under lock.Sesamglaserade potatisar: Tvätta potatisen och behåll skalet. Lägg i en ugnsfast
form, rör runt med olja och salt, rosta i ugnen på 225°C tills potatisen är mjuk.Hetta upp smör och lätt krossad vitlök i en stekpanna, bryn potatisen i smöret i
någon minut tills den får lite färg. Häll på soja och sesamolja, blanda och låt
glasera i någon minut. Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök.Srirachamajo: Blanda ihop majonnäs och Sriracha-krydda.
Servera laxen med potatis och Srirachamajo.
Toppa med färsk koriander!