Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016

_Q1B8255
Jimmi Eriksson vinnare av Årets Kock 2016 – Foto: Per Erik Berglund

Idag avgjordes det – Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.

Jimmi Eriksson var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag, att på fem timmar tillaga två varmrätter. Huvudråvaran i tävlingsrätt 1 var odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba. Tävlingsrätt 2 bestod av rådjurssadel från sydöstra Sverige. Den färdiga rätten på tallrik skulle bestå av minst 50 procent grönsaker.

Vid prisceremonin på Annexet i Stockholm idag fick Jimmi Eriksson ta emot mejerimedaljen i guld av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Hanna Halpern VD Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.

Jimmi Eriksson jobbar idag på Lilla Ego.

Juryns motivering lyder:
Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande.

Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.