ROSTAD PUMPA OCH ROTSELLERI MED GRÖN ÄRTRISOTTO

Serveras som varmrätt, recept till 4 personer

Dryckesmatchning NASHVILLE STORIES PROSECCO EKO

INGREDIENSER

150 g butternutpumpa

150 g rotselleri

3 dl avioriris

40 g schalottenlök

3 st vitlöksklyftor

0.5 dl olivolja

8 salviablad (färska)

300 g gröna ärter

2 dl vitvin

Ca 7 dl grönsaksbuljong

100 g färskriven parmesanost

75 g smör

Hyvlad parmesan till serveringen

GÖR SÅ HÄR

Skär pumpa och rotselleri i tärningar på 1×1 cm. Rosta dem i olivolja, tillsammans med 2 vitlöksklyftor, tills de fått fin färg.

Finhacka schalottenlöken och den resterande vitlöksklyftan, stek i smör tillsammans med riset. Häll sedan på vitt vin och hönsbuljong och låt koka på svag värme. Mixa ärterna i mixer och passera dem därefter.  

Fritera salviabladen. När riset börjar bli klart, med bara en liten kärna inuti, vänder man i riven parmesanost, resterande smör och grönärtspurén och smakar av med salt och peppar.

Servera med de rostade grönsakerna och toppa med hyvlad parmesan och friterade salviablad.