Matcha mat & dryck
ROSTAD PUMPA OCH ROTSELLERI MED GRÖN ÄRTRISOTTO
Serveras som varmrätt, recept till 4 personer
Dryckesmatchning NASHVILLE STORIES PROSECCO EKO
INGREDIENSER
150 g butternutpumpa
150 g rotselleri
3 dl avioriris
40 g schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
8 salviablad (färska)
300 g gröna ärter
2 dl vitvin
Ca 7 dl grönsaksbuljong
100 g färskriven parmesanost
75 g smör
Hyvlad parmesan till serveringen
GÖR SÅ HÄR
Skär pumpa och rotselleri i tärningar på 1×1 cm. Rosta dem i olivolja, tillsammans med 2 vitlöksklyftor, tills de fått fin färg.
Finhacka schalottenlöken och den resterande vitlöksklyftan, stek i smör tillsammans med riset. Häll sedan på vitt vin och hönsbuljong och låt koka på svag värme. Mixa ärterna i mixer och passera dem därefter.
Fritera salviabladen. När riset börjar bli klart, med bara en liten kärna inuti, vänder man i riven parmesanost, resterande smör och grönärtspurén och smakar av med salt och peppar.
Servera med de rostade grönsakerna och toppa med hyvlad parmesan och friterade salviablad.
Ärtor Jill Johnson mousserande Mygate Magazine Nashville Stories Nashville Stories Prosecco Brut prosecco Pumpa Recpet Rotselleri Spring Wine & Spirits vegetariskt