Pontus Karén Mat & Dryck
Citrusbakade morötter med hackad råbiff, brynt smör och riven hård ost
Råbiff
Du behöver för 4 port.
100 g brynt smör.
1 bakpotatis.
Ca 400 g fin ryggbiff.
Hela kapris.
Hård ost.
Olja till fritering.
4 morötter.
1 citron.
1 påse mandelspån.
Honung.
Hackad persilja.
Gör så här.
Skär bakpotatisen i julienne form (smala strimlor). Fritera hårt så dom blir riktigt krispiga, låt rinna av på papper.
Torr rosta mandelspånen i stekpannan.
Halvera morötterna och krydda med olja, salt, honung och cest från 1 citron. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (det ska vara lite stuns kvar i morötterna.
Hacka ryggbiffen i små tärningar.
Servering.
Lägg 2 halvor morötter i botten av tallriken, på med ca 100 g råbiff. Riv massa hårdost över. På med kapris, mandelspån, persilja och potatisen. Precis innan servering öser du på massa brynt smör.
Vin tips från mig : En hyfsad kraftig Pinot noir brukar göra susen!
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se
instagram: @foodbypontus