Kocken tipsar - Adeena Sussman
Israelisk majs av hyllade stjärnkocken Adeena Sussman
4 personer
Aktiv tillagningstid: 15 minuter
Total tillagningstid: 25 minuter
4 majskolvar, skalade
¾ dl 4-timmars Labaneh, eller naturell Grekisk yoghurt
1 msk hackad koriander
1 tsk extra virgin olivolja
¼ tsk finkornigt havssalt
¼ tsk nymalen svartpeppar
1 lime, delad på hälften
2 dl finsmulad fetaost
1 msk Za’atar
1 liten jalapeño, urkärnad och fintärnad
Förvärm en grill eller grillpanna över hög värme. Grilla majsen i 6-7 minuter och vänd emellanåt tills det fått grillyta i sektioner. Medan majsen grillas, blanda ihop labaneh (eller yoghurt), koriander, olivolja, salt och svartpeppar. Riv ner skalet från en halv lime i yoghurtröran. Smula ner fetaost på en tallrik. Borsta varje majskolv med cirka 1 ½ matsked av yoghurtröran, och rulla sedan dem i fetaosten så att osten fastnar. Strö över Za’atar och lite jalapeño på varje majskolv, och riv resten av limeskalet direkt på majsen. Servera med limehalvor.
Fler recept från Adeena Sussman finns HÄR
Om Adeena
Adeena Sussman är författare till ”Sababa: Färska, Soliga Smaker Från Mitt Israeliska Kök”, som utsågs av The New York Times, Bon Appétit och Food & Wine till höstens bästa kokbok 2019. Hon arbetar för närvarande med uppföljaren till Sababa om maten under Shabbat. Hon är medförfattare till 11 kokböcker och Adeenas tre senaste samarbeten, inklusive ”Cravings and Cravings: Hungry For More” med Chrissy Teigen, blev en bästsäljare i New York Times. Adeena är en livslång besökare i Israel och har skrivit om landets matkultur i nästan 20 år. I december 2018 blev Adeena israelisk medborgare. Hon lagar sin mat och skriver sina böcker i Tel Aviv, där hon bor i skuggan av Carmel Market med sin make, Jay Shofet.
Fotograf: Dan Perez
Här kan du köpa ”Sababa”:
Hardcover: (https://www.amazon.com/Sababa-Fresh-Flavors-Israeli-Kitchen/dp/0525533451)