Drinktips!
Stäksholmens Midsommardrink toppad med Crémant Blanc
En sagolikt god sommardrink komponerad av Mygate Magazine Matstudio med gin, citron och Crémant Du Jura. Drinken är toppad med en fantastiskt god Crémant från Kvalitetsviner som även serverades på vår första Champagne After Work som vi arrangerade på Noga Matstudio.
Perfekt att servera på sommarens alla fester eller het sommardag på terrassen!
Ps. Går utmärkt att servera trots att solen inte skiner.
Ingredienser:
5 cl gin, Hendrick’s
5 cl sockerlag
5 cl pressad citron
10 cl Cave de la Reine Jeanne Crémant du Jura (eller något annat mousserande vin eller champagne)
Socker, lime och valfritt midsommarblomster till garnering. För ännu lyxigare känsla servera i ett cocktailglas.
Cave de la Reine Jeanne Crémant du Jura hittar du i Systembolagets beställningssortiment/ Privatimport/Leverantör/TM Kvalitetsviner
Gör så här:
* Sockra kanten på ett highball-glas (håll glaset uppochner, dra en limeklyfta runt kanten på glaset, “doppa” lime-kanten på glaset i en assiett med socker). Fyll glaset med is.
* Skaka is, gin, sockerlag och citron, sila bort isen när du häller upp.
* Fyll försiktigt upp med Crémant Du Jura (det kommer att kolsyra sig).
* Garnera med lime och valfritt midsommarblomster.
Avnjuts i goda vänners lag, trevlig midsommar!
Nathalie Bergström
Mat- och dryckesredaktör Mygate Magazine
Instagram @mygatemagazine @bergstrompr