Tryffelspread blue cheese med ugnsbakade druvor

Du gör enkelt en alldeles underbar tryffelspread genom att vispa ihop Truffle Blue Cheese med
Mascarpone och smaka av med citronzest. Perfekt på den italienska plockbrickan, servera med ett
gott surdegsbröd och toppa med ugnsbakade vindruvor.


Tillagning: 25 minuter
Vispad tryffelspread

  • 1 Granarolo Truffle Blue Cheese, á 150 g
  • 75 g Granarolo Mascarpone
  • 1 nypa salt
  • 1 ekologisk citron, skalet
    Mixa Truffle Blue Cheese, Mascarpone och 1 nypa salt helt slätt i en matberedare. Smaka av med
    citronzest. Blanda väl och ställ svalt.
    Ugnsbakade vindruvor
  • 500 g röda vindruvor
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk honung
  • färsk rosmarin
  • 30 g pinjenötter
    Sätt ugnen på 200°C.
    Lägg vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla över olja, flingsalt, honung och finhackad rosmarin.
    Ugnsbaka i 200°C i 15–30 minuter beroende på vindruvornas storlek.
    Tillbehör
  • päron
  • honung
  • prosciutto
  • bröd
    Servera den vispade ostkrämen tillsammans med ugnsbakade vindruvor, skivor av bröd, päron,
    honung och prosciutto för den perfekta ostbrickan. Tips! Toppa med extra sommartryffel om du
    hittar det i butiken. Buon Appetito!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *