TALEGGIOBRÖD MED PARMASKINKA

Vintips: El Coto Blanco

Ingredienser:

Recept för 4 personser

70 g jäst

2,5 dl vatten

1 msk salt

1 msk honung

2 dl grädde

750 g vetemjöl

1 ägg

400 g Taleggioost i tärningar

Skivad parmaskinka

Basilika

Plommontomater (skalade och skivade)

GÖR SÅ HÄR

Lös upp jästen i fingerljummet vatten. Tillsätt salt, honung, grädde, mjölk och ägg och blanda till en smidig deg. Låt den vila svalt en stund innan den kavlas ut till en 5 mm tjock platta. Stansa sedan ut rundlar, 6 cm i diameter, och lägg dem på plåt för att jäsa. Gräddas i ugn (225 C) i några minuter innan osttärningarna läggs på. Fortsätt att grädda till osten fått fin färg.

Serveras med skivad parmaskinka, tomatskivor och basilika.