Recept på GOD Tacos!
TACOS MED VÄSTERBOTTENSOST® OCH SYRAD ROMANSALLAD
Vad är en fredag utan tacos? Strö över rejält med riven Västerbottensost för pricken över i:et!
INGREDIENSER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
100 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN
400 G KÖTTFÄRS
1 ST RÖDLÖK
1 ST VITLÖKSKLYFTA
KRYDDBLANDNING (FÄRDIG MIX ELLER SPISKUMMIN, PAPRIKAPULVER, MALDA KORIANDERFRÖN, CHILI, PEPPAR)
2 MSK TOMATPURÉ
2 DL VATTEN
TACOSKAL (HÅRDA)
1 BURK MAJS
GÖR SÅ HÄR
25 MIN
Stek köttfärsen ihop med hackad lök och vitlök samt kryddblandningen tills den fått färg. Tillsätt tomatpurén och sedan vattnet. Låt koka ihop. Smaka upp med salt.
Lägg ut tacoskalen i en ugnsform. Lägg majs i botten av skalet, sedan färs och strö på riven Västerbottensost®.
Baka av i ugn på ca 200 grader till osten smält.
Strimla romansallad tunt och blanda upp med vinäger, olivolja och flingsalt.
Toppa tacon med romansalladen för härlig syrlighet och gärna en het salsa samt koriander.