Smårätter till förrätt
Stekta pilgrimsmusslor med god ört- och äppelsallad
Stekta pilgrimsmusslor med ört- och äppelsallad inlagda granatäppelkärnor samt hasselnötter.
Genom att lägga in granat äppelkärnorna i 1-2-3-lag så tar man ner fruktigheten som då harmoniserar med fruktigheten i cidern. Genom att garnera med äpple så framhävs äppelbasen i cidern.
4 SMÅRÄTTER
12 st pilgrimsmusslor
1 klick smör till stekning
Timjan vitlök och röd chili till stekning
2 st syrliga äpplen
Blandade örter till örtsallad
1 st granatäpple
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl rostade hasselnötter
SÅ HÄR GÖR DU
Koka upp ättika, socker och vatten, låt kallna. Lägg sedan i granatäppelkärnorna och låt dem ligga och dra. Stek pilgrimsmusslorna i olja tills de fått fin färg, avsluta med smör, vitlök, timjan och chili. Skiva äpplet tunt och blanda det med örterna, dressa örtsalladen med salt och olivolja.
Arrangera på tallriken och garnera med granatäppelkärnorna och hasselnötterna. Slå till sist över stekjuicen från pilgrimsmusslorna.
Dryckesrekommendation: Briska Granatäpple: 4,5 Vol%