Christian Hellberg
Steak sandwich


Ingredienser:
4 portioner
4 skivor ljust surdegsbröd
2 skivor entrecote (eller biff) á 200 g
Salt
Peppar
Smör
2 schalottenlökar, tunt skivad
1 tsk socker
2 tsk rödvinsvinäger
4 stora blad isbergssallad
4 dl majonnäs
50 g pepparrot
Rostad lök
Gör så här:
- Lägg schalottenlöken i en skål, strö över socker och vinäger, låt ligga i ca 1 timme. (Detta kan göras dagen innan.)
- Salta och peppra köttet och stek sedan på hög värme i smör på båda sidorna, köttet ska vara rosa/rött i mitten (56 grader).
- Under tiden, stek brödskivorna i smör och låt ligga på hushållspapper tills servering.
- Skölj isbergssalladen i kallt vatten. Lägg brödet mitt på tallriken, bred majonnäsen på brödet och en klick på sidan, lägg på salladen. Strimla köttet i strimlor och lägg på salladen. Häll över eventuell köttjuice. Toppa med den avrunna syrade löken, riven pepparrot och rikligt med rostad lök.