Sofia Henrikssons favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost®. Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Ingredienser
1 pizzadeg (färdigköpt, eller egen)
2 dl (ca 100g) Västerbottensost®
80 g panchetta
1 kruka färsk körvel
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
40 MIN
Sofia Henrikssons favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost®
1 st pizzadeg, antingen färdigköpt hos favoritpizzerian eller enligt detta recept
Topping
80 g panchetta (alternativt halloumi eller vegetariskt bacon)
2 dl Västerbottensost®
1 kruka färsk körvel
Svartpeppar
Tomatsås
1 burk konserverade San Marzano-tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Mixa alla ingredienser till tomatsåsen med en stavmixer.
Kavla med händerna ut pizzadegen till önskad storlek.
Bred tomatsås över pizzan och toppa med ost och panchetta. Ställ in i ugnen på 250 grader varmluft/grill och grädda cirka 6-8 minuter. Håll gärna ett öga och se när den är klar och osten är härligt smält och botten fått fin färg. Ta ut pizzan.
Toppa till slut med färsk körvel och en massa färskmald svartpeppar.