Matcha mat & dryck
SNABBMARINERAD LAX MED BRYNT SMÖRCITRONETTE
Matcha med:
Vintips: Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino
INGREDIENSER
250 g laxfilé gärna Fröyalax4 dl färska blandade örter t ex dill, krasse, ärtskott75 g brynt smör1 citron gärna ekologisk, skalet av1 tsk Limoncello eller pressad citron1 msk gräslök skuren i ringar10 rädisor tunt hyvlade4 st Cantuccini skorpor1 tsk torkad Grano Padano-ostSalt och svartpeppar från kvarn.
GÖR SÅ HÄR
Skär laxen i 3 mm tunna skivor
Lägg laxskivorna på en bädd av färska örter
Bryn smöret, skumma av, blandas med citronskalet samt Limoncello.
Krossa skorporna till ett ströbröd, blanda med osten.
Garnera med rädisor i skivor, citronetten och strössla smulorna över samt den hackade gräslöken.
Smaksätt med salt och svartpeppar.