Smörstekt kotlett med konfiterad tomatsallad och rotselleripuré
Du behöver för 2 personer
2 kotlett bitar (jag rekommenderar något lokalt med fettkappa).
300 g rotselleri skalad.
100 g smör.
1 dl mjölk.
2 salladslökar.
1 röd chili. 2 vitlökar.
Olivolja (tillräckligt för att täcka tomaterna)
2 plommontomater.
Gör så här.
Kotletterna. Salta och peppra sen stek i olivolja beroende på hur tjocka men ca 3-4 min på ena sidan, sen ca 2 min på andra sidan.
Släng sedan i en klick smör och ös över kotletterna i ca 2 min till. Låt vila ca 3-5 minuter innan servering.
Tomaterna. Dela tomaterna i “kvartar” lägg i en ugnsform (desto mindre form desto mindre olja går åt) salta och peppra samt ha i vitlöksklyftorna. Täck med olivolja och kör i ugnen på 110’C i ca 25 min.
Häll av oljan och blanda försiktigt tomaterna med strimlad salladslök och finhackad chili.
Rotselleripure. Koka rotsellerin tills den blir mjuk. Häll av vattnet. Pressa rotsellerin i en potatispress. Salta, i med smör och sen häller du lite i taget av mjölken. I bland behövs det mer ibland mindre beror lite på rotsellerin.
Tips! Spara oljan ifrån konfiteringen som du kan använda igen eller till sallader eller göra en god vinägrett genom att tillsätta lite peppar och champagnevinäger.
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.