Kocken tipsar - Mattias Larsson
Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst komponerat Mattias ”Fredagskocken” Larsson
Mattias ”Fredagskocken” Larsson fick fria händer att ta fram ett recept med vår nya kycklingmedvurst.
Han bjuder på ett oemotståndligt mackrecept med smak av Italien.
Vad sägs om en matig macka med smakrik kycklingmedvurst toppad med massa italienska smaker? Magi!
Servera kycklingmedvurstsmörrebrödet exakt när du vill på dygnet! Blir det som brunch, middag eller nattamat är det gott med en kall öl till.
4 portioner Tillagningstid: 15 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklingmedvurst (á 120 g)
4 skivor vitt surdegsbröd
8 kokta kronärtskockshjärtan
8 soltorkade tomater i olja
olivolja
Örtspread100 g cream cheese
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hackad basilika
2 msk hackad ruccola
Såhär gör du
Örtspread:Blanda ihop ingredienserna.
Tillbehör: dela kronärtskockorna och tomaterna på hälften.
Surdegsbröd:Stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills de har en frasig yta.
Servering:Bred generöst med örtspread på brödskivorna och lägg på kycklingmedvurst, kronärtskockshjärta och
soltorkade tomater.