Fantastisk potatistortilla toppad med löjrom, gräddfil, rödlök och dill. Passar perfekt som förrätt eller som tilltugg!
Ingredienser
5 PORTIONER
Detta recept innehåller:
120 g Västerbottensost® Riven
500 g potatis
1 purjolök
1 msk smör
1 msk olivolja
8 ägg
120 g riven Västerbottenost
Salt & svartpeppar
1-2 dl gräddfil
Löjrom
1 citron
Hackad rödlök, gräslök & dill
GÖR SÅ HÄR
50 MIN
Potatistortilla med löjrom och Västerbottensost®
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär potatisen i skivor och råstek i stekpanna.
Lägg potatisen åt sidan.
Tärna löken och stek i smör i samma panna tills den fått fin färg.
Vispa äggen tillsammans med riven Västerbottensost och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop äggstanningen med potatisen och löken i en ugnstålig stekpanna.
Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i ca 20-25 min tills tortillan fått fin färg.
Dekorera med löjrom, gräddfil, hackad rödlök, gräslök och dill.
Riv över lite citronskal på toppen och servera!