Testa att pochera ägg på japanskt vis
POCHERA PÅ JAPANSKA
Hur vill du ha dina ägg? Ibland kan det vara trevligt att variera sig från kokt ägg och äggröra. Testa att pochera ägg på japanskt vis!
“Onsen tamago” betyder ”ägg i varm källa” och är ett sätt att pochera ägg inuti äggskalet. Tekniken kommer från Japan och ursprungligen tillagades rätten i landets varma källor, men med rätt teknik och lite tålamod kan du förvandla dina ägg till denna silkeslena delikatess hemma i köket. De pocherade äggen passar lika bra på asiatiska risrätter, till exempel donburi, som i pasta carbonara.
INGREDIENSER
4 st kylskåpskalla ägg
1 l + 2 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
Koka upp en liter vatten i en kastrull. När vattnet kokar, stäng av värmen och häll i två deciliter kallt vatten. Ställ kastrullen åt sidan.
Lägg i de kylskåpskalla äggen och låt stå under lock. Sätt en timer på 17 minuter. När klockan ringer är äggen klara för servering!