Underbart god pizza som passar bra som tilltugg, förrätt eller huvudrätt
Pizza Bianca med löjrom och västerbottensost
Underbar pizza bianca med Västerbottensost®. Är både enkel och snabblagad samt smakar ljuvligt. Passar som tilltugg, förrätt eller huvudrätt. Tillsammans med löjrom och ostcréme blir denna pizza garanterat en succé!
Ingredienser
Detta recept innehåller:
120 g Västerbottensost® Riven
Deg:
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
6 dl durumvete
5 dl vetemjöl special
Ostcrème
2 1⁄2 dl crème fraiche
eller mascarponeost
2 dl Västerbottensost®, riven
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Topping:
150 g löjrom (stenbitsrom går också bra)
1 rödlök, finhackad
1 dl dill
1 dl crème fraiche
1 dl Västerbottensost®, riven
Ca 1⁄2 citron, finrivet skal
4 msk kapris
GÖR SÅ HÄR
Pizza Bianca med Västerbottensost® och löjrom
Har du en färdigköpt deg så går det såklart lika bra. Hoppa bara över det momentet i det här receptet.
Ugnstemperatur 250 grader
Tid: 40 minuter
Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vattnet.
Rör ner socker, flingsalt och olivolja.
Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen tills den är elastisk, i maskin eller för hand.
Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
Dela degen i fyra och kavla ut tunt på ett mjölat bakbord.
Rör ihop ostcrèmen och bred ett jämnt lager över pizzorna.
Ringla över olivolja, strö på salt och peppra.
Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Ta ut pizzan och toppa med löjrom, rödlök, dill, crème fraiche, kapris och smulad Västerbottensost.
Till sist, riv över lite citronskal.