Prova något nytt och gott till påskbordet. Den här enkla lax- och krabbmoussen kan du antingen lägga på ägghalvorna eller i äggskalen. Glad påsk!
Ingredienser:
4 portioner
250 g Norsk Torskfilé
250 g Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
150 g Norskt Krabbkött
1 st lagerblad
0,75 dl majonnäs
2 dl grädde
1 st citron
salt
peppar
Garnityr
2,5 msk Norsk Forellrom
2,5 msk löjrom
dill, färsk
gräslök, färsk
Gör så här:
- Koka upp saltat vatten med ett lagerblad, sänk värmen så det sjuder.
- Skär ner fisken i mindre bitar som du lägger i vattnet. Låt sjuda under lock i 5 minuter.
- Häll av vattnet och smula ner fisken i en bunke, blanda ner krabbköttet och låt stå och svalna helt.
- Vispa grädden ganska hårt.
- Blanda majonnäs och citronsaft med fisken.Smaka av, salta och peppra.
- Vänd ner grädden i fiskröran och smaka av en sista gång.
- Toppa med ca 1 tsk rom på varje ägg och garnera med dill eller gräslök.
Använd gärna tomma äggskal som du fyller med moussen, men koka dem i saltat vatten så det inte finns några bakterier kvar. Om man vill så kan man också klicka ut på ägghalvor eller på en bit bröd.