Mat & Dryck
Nya (hand)tag på Restaurang Hantverket
Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket på Sturegatan 15 i Stockholm, tar sitt grepp om restaurangen med nya presentationer och menyupplägg. Namnet på restaurangen skvallrar om att mat, inredning och hela upplevelsen andas äkta hantverk.
– Det är det vi lever för: att laga god mat lagad från grunden med hjärta, själ, handgripligen med våra flinka händer, precis som alla riktiga hantverkare jobbar. Nu har vi tagit kraft och inspiration i det här och skapat en meny med många intressanta maträtter att välja på, lättillgängligt och enkelt, säger Stefan Ekengren, köksmästare och skapare av det nya hantverket på Hantverket.
Med en större meny och mer valfrihet ger det gästerna en anledning att komma tillbaka flera gånger om och det ligger helt i linje med Hantverkets ambition att skapa en av Stockholms bästa mat- och dryckesdestinationer.
– När jag skapade menyn var min första tanke att jag ville ha många rätter. Ibland känner jag själv att det inte finns tillräckligt mycket att välja på och därför har vi utvecklat cirka 20-25 rätter till den nya menyn. Det är en rak meny, där man plockar och väljer lite fler maträtter eftersom att samtliga rätter är av lite mindre storlek. Ordet mellanrätter tar vi inte i vår mun, ”maträtter” är det, berättar Stefan Ekengren vidare.
Vinlistan är noggrant utvald av chefsommelier Maria Fredriksson och är fokuserad på en mångfald av vin- och ölproducenter som arbetar med sina hantverk varje dag.